Читај ми!

Олдтајмери у Нишу

На путу од Сиднеја за Лондон у Нишу су се зауставили учесници релија спортских аутомобила олдтајмера. Рели је почео 12. априла и према плану у Лондон, возачи већином Аустралијанци, требало би да стигну 11. маја. Од Аустралије па бродом до Турске, преко Бугарске, у Србију су стигли јуче поподне.

На пола пута од Сиднеја до Лондона прву позицију и даље држе Аустралијанци Џеф и Џон. Они кажу да су веома срећни због тога и да се уздају у њихов Датсун из 1975. године.

"Возимо Датсун 260 З, има мотор од 2.800 кубика, то је модел из 1975. године, али је још увек веома добар", каже Џон Добл.

"Возимо већ 15-16 дана. За нас је трка одлично почела, у вођству смо још из Аустралије", каже Џеф Олхолм.

Порше 911, ферари, фордови, један мерцедес - сви стари више од 40 година, али ипак млађи од возача, кажу у шали. Овај необични рели први пут је вожен давне 1968. године - од Лондона до Сиднеја.

Директор релија Марк Соловеј каже да последњих десет година рели није организован.

"Сада када смо га обновили решили смо да кренемо супротним смером - од Сиднеја до Лондона. Сада смо у Србији на путу за Лондон, остају нам Хрватска, Италија, Француска и преко Велса до циља", додаје Соловеј.

Од 12 и по хиљада километара колико ће укупно прећи, не рачунајући вожњу бродом, Аустралијанци кажу да им је 100 километара, колико су су кроз Србију прешли до Ниша, било веома занимљиво.

"Први пут смо у Србији, предели су фантастични, видели смо високе планине под снегом, али и много зеленила у долинама", каже Џеф.

Атрактивни споља, али и изнутра. Вожња ипак не баш удобна, осим ако нисте заљубљеници у спортске аутомобиле.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи