Читај ми!

Посао за младе медицинаре

На основу уговора о Јавним радовима, Служба кућног лечења и неге краљевачког Здравственог центра "Студеница" ангажовала је 11 лекара и медицинских техничара. Служба је тако добила пет нових теренских тимова који ће опслуживати мештане 20 насеља.

Једанаест лекара и медицинских сестара, који су посао добили на конкурсу о јавним радовима које финансира Град Краљево, почело је да ради у служби Хитне помоћи Здравственог центра "Студеница" у Краљеву.

Предност Уговора о Јавним радовима са Здравственим центром у Краљеву је та што је већини лекара и сестара ово прво радно ангажовање, а мана што ће све то трајати свега три месеца.

Медицинска сестра Наташа Жупањац, која девет година чека на посао, каже да је и то довољно.

"Феноменалан је осећај. Барем мени, јер ја стварно волим да радим тај посао. Волим да помажем старијим људима и да им пружам ту здравствену негу која им је неопходна", каже Наташа. 

Сестра Наташа и докторка Соња Анић, која је такође потисала исти уговор, чине један тим и Служба кућног лечења и неге их од првог дана шаље на терен.

Докторка Рада Новаковић, начелник Службе кућног лечења и неге каже да су ово заиста сјајне ствари зато што старији и тешко оболели једва дочекају такву врсту помоћи а млади људи, њих 11, је дошло до посла.

Сви лекари и сестре су листом спремни и да волонтирају у Здравственом центру како би стекли неопходну праксу. Све је боље од чекања на посао у Националној служби за запошљавање.

На Бироу рада у Краљеву је око 60 лекара и више од 350 медицинксих радника. У просеку чекају две па и три године на посао. Многи су спремни и за преквалификацију.

Филијала у Краљеву је ове године пружила само стручну помоћ локалној самоуправи која је донела одлуку да Град први пут самостално финансира пројекте Јавних радова у здравству.

Снежана Прелић в.д. директорка Националне службе за запошљавање Филијале у Краљеву каже да је кроз овај пројекат опредељено 1.300.000 динара што је јако битно.

"На овај начин се и локална самоуправа прикључила подршци овој категорији лица", додаје она.

За шест година, иначе, више од 90 медицинских радника је ангажовано путем Јавних радова. Од њих 90, само је пет засновало стални радни однос што, свакако, није много, али, како кажу, пружа неку наду људима са бироа.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи