Читај ми!

Последње вече фестивала

Синоћ је у Шапцу завршена седмодневна позоришна ревија "Театар на правом путу". Према оцени стручног жирија, најбоља представа овогодишњег фестивала је "Наш град" позоришта младих из Новог Сада коју је режирао Никита Миливојевић.

Бројне алузије на савремено друштво и тренутак у коме живимо део су представе "Рабле, врлина, грех" Миливоја Млађеновића у режији Владимира Лазића, после које је спуштена завеса на овогодишњу позоришну ревију у Шапцу.

Прича Торнтона Вајлдера о обичним стварима и људима, поред којих често пролазимо, не примећујући их, а после нам много недостају када више не буду део нашег света, на чланове жирија, оставила је најјачи утисак.

"Наш град" режирао је Никита Миливојевић.

"То је заиста велика част и цео ансамбл "Позоришта младих" је врло узбуђен и јако срећан. Вајлдер је, иначе, добитник Пулицерове награде, а ова представа је некако лагано почела да живи и на нашем репертоару и на другим репертаорима у виду Фестивала. Кључ успеха је у доброј уметничкој и редитељској концепцији", каже директорка позоришта младих у Новом Саду Тијана Делић.

Ове године, на традиционалној, позоришној ревији у Шапцу, публика је имала прилику да види седам представа.

"Мислим да можемо ове године бити врло задовољни, толико су различите теме и све су једно савремено виђење представа", каже Петар Лазић, члан жирија.

Размена искуства са колегама из других градова је веома важна на почетку сваке сезоне, кажу гости традиционалне ревије.

"Изузетно је важно да још увек постоје и позориштима је изузетно важно да дођу на Фестивал, да буду приказани својим колегама и другој публици, да их неко други оцени", каже директорка позоришта у Зрењанину Ивана Кукољ Соларов.

Представе у унутрашњости се брзо одгледају и зато Шапчани за ову сезону најављују осам премијера, четири на великој и по две на малој и дечјој сцени.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи