Читај ми!

Посластичарница атракција за најмлађе

После скоро двадесет година у Црној Трави је поново отворена посластичарница. Брачни пар Светислав Ђикић и Биљана Бабић планирају да прошире производњу, али великих проблема имају са инспекторима.

Прву посету посластичарници у Црној Трави Милица и Лазар дуго ће памтити. То је, кажу, право и посебно задовољство да у својој варошици осете сласт баклаве, тулумбе, крем пите.

"Ово је за нас право задовољство. Овде купујемо колаче, доручкујемо када смо у школи, долазимо поподне да се дружимо", кажу Милица Николић и Лазар Милтеновић.

За малобројну децу у Црној Трави посластичарница је права атракција, јер многи од њих до скоро нису ни улазили у овакав објекат. О квалитету не треба да размишљају, јер је Биљана Бабић власница посластичаре прави мајстор и дипломирани технолог која је некада радила у нашим најпознатијим фабрикама слаткиша.

"Планирамо озбиљно да се бавимо овим послом. Све предуслове смо створили и могли бисмо ускоро да зпослимо неколико радника", каже Биљана.

Од када се вратио у свој родни крај заједно са супругом Биљаном, Светислав Ђикић својом предузимљивошћу, покушава да покрене Црну Траву. Има подршку локалне самоуправе, али му сваког дана због, како каже, неразумљивих пријава долазе инспектори који контролишу рад посластичарница.

"У Црну Траву смо дошли из Војводине. Хоћемо нешто позитивно да урадимо за овај крај, али инспектори нам стално онемогућавају да радимо нормално. Бићемо упорни, али не знам докле ћемо моћи да издржимо", Светислав.

Светислав и Биљана кажу да неће одустати, јер је задовољство немерљиво када виде децу која једу колаче и додају да је овај њихов пословни потез можда добар корак да малишана у овом крају буде много више.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи