Чекају канализациону мрежу девет година

Редакцији Дописништва РТС-а обратили су се мештани Давидовца код Врања, јер ни девет година од потписивања уговора о изградњи канализационе мреже, радови нису ни почели. Мештани се прибојавају да ће уговор застарети уколико, до краја године, не почну радови.

Ни девет година од потписивања уговора о изградњи канализационе мреже, у селу Давидовац код Врања радови нису почели.

Ни после склапања уговора са Јавним комуналним предузећем "Водовод", ништа се није променило, а мештани се прибојавају да ће уговор застарети уколико до краја године не почну радови.

Део Давидовца има канализацију. И за онај ближи бујановачкој општини, у току је изградња. Мештани су, кажу, и финансијски учествовали у пројекту, али је 2005. године урађено само два километра канализационе мреже у старом делу села.

"Ми смо финансирали комплетан пројекат, заједно са селом Вртогош који нас је коштао око 800 хиљада динара, а ми смо у Давидовцу с обзиром на то да нам се дужине поклапају, ми смо око 400 хиљада. И платили смо то, извођачу смо платили још 2004. године", каже Глигорије Трајковић из Давидовца.

На основу одобрења Градског већа, 2010. године Дирекција за изградњу града Врања и Водовод потписали су уговор за изградњу 500 метара канализационе мреже. Водовод је купио материјал, шахтове, цеви, а радове је зауставила група мештана чије куће нису биле обухваћене планом.

"Део мештана Давидовца успротивио се реализацији тог пројекта, односно буквално су изашли испред грађевинских машина које смо ми отерали у Давидовац", каже Живојин Митровић, технички директор Јавно-комуналног предузећа "Водовод" у Врању.

Од 200 домаћинстава у селу, 34 није прикључено на канализациону мрежу.

"Радије бих уместо септичке јаме да сам платио и 500 евра само да можемо да уредно имамо канализацију, јер које је време данас да ми то немамо", каже Ђорђе Крстић из Давидовца.

Стојадин Антонић из Давидовца каже да плаћају по 15, 20 евра цистернама за извлачење, тако да то не могу више, како каже, да издрже.

Предузеће "Водовод" је, у међувремену, направило нове предрачуне, и по њима је увођење канализације сада скупље за 850 хиљада динара. Укупна вредност пројекта је 3,5 милиона динара, и када буду обезбеђена целокупна средства, Водовод ће наставити радове.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи