Читај ми!

Родитељи против промене смена у школама

Родитељи шабачких основаца, за само два дана, прикупили су више од 3.000 потписа за петицију због промене смена у школама коју ће упутити локалној самоуправи и Министарству просвете.

Јединствени у протесту због промене смена у школама, родитељи шабачких основаца, за само два дана, прикупили су више од 3.000 потписа за петицију коју ће упутити  локалној самоуправи и Министарству просвете.

Они тврде да спорна одлука угрожава здравље њихове деце, да немају времена за спортске активности и музичку школу и да последице посебно осећају прваци који спавају на јутарњим часовима.

"Да има неке добробити, па да разумемо. Да нам бар кажу да је истина да им је угрожено здравље, безбедност, успех у школи, али да је добро из неког другог разлога. То је изостало. Мала деца устају пре зоре, по хладноћи, мраку. Ако овај систем заживи, прваци ће у децембру по мраку ићи у школу", каже Јелена Крстић, родитељ.

"Дете које је седми разред основне школе, прво што ме је питало јесте: "Када ћу ја учити? Они се питају да да ли ће имати времена да спреме градиво и мени као родитељу је једина брига да ли ће моје дете бити здраво", додаје Горан Димитријевић, родитељ и педагог.

Родитељи додају да ће акцију прикупљања потписа наставити, да ће спискови бити вишеструко већи, јер се незадовољство проширило и на сеоске школе и друге градове, а велику подршку имају и на друштвеним мрежама.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи