Читај ми!

Нова школа у Новом Пазару

Отворена нова основна школа "Ћамил Сијарић" у Новом Пазару. Школу свечано отворили министри Расим Љајић и Сулејман Угљанин заједно са вицепремијером Турске Бекиром Боздагом. Изградњу финансирала Турска развојна агенција.

У Новом Пазару је отворена новоизграђена основна школа "Ћамил Сијарић", чија је изградња финансирана средствима Турске развојне агенције.

Министар трговине Расим Љајић и министар без портфеља задужен за одрживи развој Сулејман Угљанин су заједно са вицепремијером Турске Бекиром Боздагом и директором Турске развојне агенције ТИКА агенције Сердаром Ћаном у Новом Пазару отворили новоизграђену основну школу "Ћамил Сијарић".

Ова школа саграђена је средствима ТИКА, која је за изградњу и опремање ове образовне установе издвојила нешто више од 1,8 милиона евра.

Турски вицепремијер Бекир Боздаг изјавио је да је, поред Санџака, ТИКА инвестирала и у друге делове Србије и да је за само две године уложила шест милиона евра.

"Имали смо неколико важних разговора са државним врхом Србије и радује нас то што су спремни за унапређење односа две земље у свим сегментима. Ми ћемо и даље охрабривати и подстицати наше привреднике да инвестирају у Србију и развијају пројекте за унапређење образовања, здравства и осталих области у Србији", рекао је Боздаг.

Расим Љајић је рекао да је примарни циљ грађана Новог Пазара привлачење страних инвеститора и улагача.

"Надам се да ћемо у будућности имати прилике да отварамо овакве објекте, да се веселимо, окупљамо омладину, да се не делимо и не свађамо и ово је прилика за помирење и нормалан живот сваког у Санџаку", рекао је министар Љајић.

Захвалио је турској влади за све што је чинила и чини да унапреди живот и отвори перспективе за све људе који живе у Санџаку.

Угљанин: Јединством до инвестиција

Министар без портфеља задужен за одрживи развој Угљанин истакао је да је у Санџаку потребно обезбедити политичко, верско и национално јединство како би се створила боља клима за стране инвестиције.

"Да бисмо довели инвеститоре у нашу земљу, посебно Санџак, морамо обезбедити политичко и верско јединство, уједињење исламских зајединица, морамо ујединити два национална већа. Кад будемо јединствени, онда ће нам сви помоћи", рекао је Угљанин.

Додао је да у Новом Пазару постоји ефикасна градска управа и државне субвенције, што је предуслов за довођење инвеститора.

"Сви су нам говорили, кад обезбедите јединство у Санџаку и политичку стабилност, ми ћемо вам помоћи. Да нисмо сами помогли себи, не би могли ни други да нам помогну, створили смо предуслове за то", рекао је Угљанин.

Додао је да је изградња школе најбољи израз солидарности Турске и турског народа са грађанима Новог Пазара.

"Остаје нам да створимо услове да се млади људи, кад заврше школу, запосле", рекао је Угљанин.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић оценио је да је данашње отварање нове школе од "непроцењивог значаја".

"Имамо огромних проблема са смештајем ученика, многе школе раде у три смене. Градска управа иннтензивно ради на решавању тог проблема, а поред ове, за месец дана ће бити отворена још једна школа, код Петрове цркве", изјавио је Махмутовић.

Основна школа "Ћамил Сијарић" налази се у кругу некадашње Фабрике обуће "Рас", има 3.600 квадратних метара, 22 учионице и фискултурну салу и моћи ће да прими око 1.000 ученика.

Нова школа растеретиће ОШ "Рифат Бурџевић Тршо" и ОШ "Вук Караџић", које имају велики број ученика који наставу похађају у три смене.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи