Читај ми!

Проширење капацитета у Џинсију

Пре нешто више од две године турска компанија "Џинси" је у Лесковцу кренуо са 57 радника пробну производњу. Данас ова компанија запошљава скоро 300 текстилаца, улаже у нове инвестиције и најављује да ће број запослених укупно до краја ове године бити 760.

После паузе од читаве деценије Биљана Јовановић некадашња текстилна радница Инкола другу шансу је добила у Џинсију. Овде је од самог доласка ове турске компаније у Лесковац.

"Овде сам већ трећу годину, од самог почетка, задовољна сам овде, а и услови су одлични и много бољи него у погону Летекса где смо до недавно били", каже Биљана.

Уз њу, у недавно закупљеном новом простору, ради још 276 радника, углавном младих жена. Месечно сашију до 60.000 пари фармерица за чак 35 светских модних брендова.

Од наредне године тај број ће бити два и по пута већи, јер осим проширења производње до Нове године биће отворен и погон за каменовање текстила. До посла ће доћи још око 500 текстилаца.

Танер Бујукчан, власник компаније "Џинси" каже да су кренули са пробном производњом и видели да нема проблема ни са увозом материјала, ни са извозом фармерица.

"Сада смо у великој инвестицији, изградњи базена за прање тексаса, али истовремено тражимо нове хале за нове пројекте", додаје он.

Тако ће "Џинси" постати један од највећих послодаваца у Лесковцу. Овакви инвеститори граду са више од 22.000 незапослених су неопходни у што већем броју.

"Пре две недеље имали смо разговоре са неколико инвеститора. Французи су заинтересовани за Навим плантаже винове лозе и за Пољопривредни комбинат у Вучју, али знате понекад прођу две године од првих разговора до реализације", каже градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Због проблема са документацијом "Џинси" је одустао од изградње нове фабрике, али не и од Србије и некадашњег малог Манчестера. Они кажу да су стручни радници примарни, али и подршка локалне самоуправе која чини све што је у њеној моћи да им олакша пословање.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи