Читај ми!

Нови изглед хотела "Слобода"

После вишемесечних радова и неколико година чекања, хотел "Слобода", који се налази у самом центру Панчева, коначно је добио нов изглед. Аик банка, у чијем је тренутно власништву, уложила је новац у обнову и конзервацију његове фасаде.

Ппанчевачки хотел "Слобода" је реновиран и поново се уклапа у амбијент старог градског језгра. Из безбедносних разлога, Завод за заштиту споменика наложио је реконструкцију, тако да је саниран кров и сређена фасада, а изнутра је само очишћено.

Власници зграде потрудили су се да је улепшају и старим фотографијама.

"Оно пре је било ругло у самом центру града, а сад је заиста прелепо", одушевљена је једна панчевка.

"И ове старе фотографије су много лепе, подсећају на старо Панчево, то је стварно добра идеја", додаје један панчевац.

"Ја мислим да је ово само први корак и да та зграда треба да се доведе у функцију, да ту буде ресторан или хотел, као пре", каже још једна суграђанка.

На великим прозорима, који су зазидани, стављене су старе фотографије, које буде атмосферу прошлих времена, некадашњих кафана у којима су свирали виолинисти, а плесали млади, заљубљени парови. Све изгледа лепо и романтично.

"Из безбедносних разлога смо зазидали те прозоре, а наш тим који ради маркетинг осмислио је како да то улепшамо, па смо ставили те старе фотографије као један поклон нашем граду и суграђанима, да их подсећа на хотел какав је био некад", каже Милан Бабић из Аик банке.

Хотел "Слобода" је преживео једну неуспелу приватизацију и на име хипотеке после припао Аик банци. Сада је поново спреман за продају.

Сама зграда потиче с почетка 19. века и првобитно је била намењена војсци, али је највећи део своје историје била хотел. Сада се сви надају да ће, обновљена и у новом руху, успети да привуче инвеститоре и купце, који ће јој вратити стари сјај и значај.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи