Српске игре у Канади

Културно-уметничко друштво "Станко Пауновић" из Панчева отпутовало је на двонедељну турнеју у Канаду, где ће на неколико концерата промовисати традиционалне српске игре, културу и обичаје.

На позив Академије српских песама и игара "Мирослав Бата Марчетић" из Торонта, ансамбл нашег најуспешнијег културно-уметничког друштва из 2010. године, панчевачког КУД "Станко Пауновић", отпутовао је у Канаду.

Тридесет играча и дванаест музичара извешће десет кореографија из свих региона Србије. Дејан Трифуновић, председник КУД "Станко Пауновић" каже да ће се на репертоару наћи и популарне игре које су карактеристичне за неке друге земље у којима живи српски народ:

"Имаћемо двочасовни програм у којем ћемо представити наше народне песме, игре, приказе, обичаје. Свираћемо на традиционалним инструментима и покушаћемо да публици у Канади што верније представимо стваралаштво српског народа."

Овим гостовањем, чланови Културно-уметничког друштва "Станко Пауновић" желе да продубе везе Срба у матици и у дијаспори, и свима је веома важно да се представе публици у најбољем издању.

"Срећна сам и узбуђена", рекла је Маја Прибичевић, чланица  КУД "Станко Пауновић". "Дуго смо се спремали за ову турнеју и надам се да ћемо се представити у најлепшем издању. Једва чекамо да изађемо на сцену."

Тамбурашки оркестар одржаће и концерт "Ситно банатско коло и банатски заплет" у нашем конзулату у Торонту. Повратак у Србију планиран је за 13. октобар.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи