Повучена Вуковићева кандидатура

Иако одборници нишке Скупштине града још увек нису стигли до тачке дневног реда о разматрању предлога за 14 директора јавних и јавно комуналних предузећа и шест установа, Одбор за именовање је у паузи заседања повукао предлог да Иван Вуковић буде директор Народног позоришта у Нишу.

Одборник нишке приче Предраг Јеленковић је свим одборницима јутрос на почетку седнице поделио мишљење Министарства рада које је потписао државни секретар Зоран Мартиновић. У њему се каже да се под радним искуством сматра искуство стечено тек по стицању стручне спреме која је услов за обављање неког посла.

Другим речима како је Иван Вуковић завршио факултет пре две године, мада у скупштинском материјалу, достављеном такође јутрос, пише да је дипломирао децембра 2012. године, није могао да стекне радно искуство од пет година са том стручном спремом, што је иначе био услов за директора Народног позоришта.

Председник одбора за именовање Дејан Јовановић замерио је што одборник Предраг Јеленковић иначе члан тог одбора тај папир, односно ту информацију, није показао на седници одбора.

Дејан Јовановић, председник одбора за именовање рекао је да је овај предлог повучен због новонасталих околности, на захтев опозиције и под притиском јавности. Иван Вуковић ће остати у в.д. статусу до даљнег.

Поподневни део седнице требало би да почне сваког тренутка када ће одборници у обједињеној расправи, што је владајућа коалиција одлучила јутрос, разматрати предлоге за директоре.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи