Шампион кружних стаза

После седам победа у осам стартова, Микица Веснић постао je шампион Централноевропске зоне у класи Д4 до 2.000 кубика. Ново признање у породици аутомобилских асова, Србији је донело прву шампионску титулу европске серије у кружним стазама.

Ужичанин Милован Микица Веснић је од повратка на међународну сцену, од стазе до стазе - у Мађарској, Аустрији и Словачкој - низао победе.

И док су се његови конкуренти, тридесетак аутомобилиста из десет земаља, смењивали, Микица Веснић је остајао на трону.

"Већ на првој трци било ми је јасно ко су моји главни конкуренти", каже Микица Веснић, "тако да сам имао стопостотни учинак у целој сезони, 8 пол позиција, 7 победа и једно четврто место."

Овај међународни успех, али и сви други успеси - 79 победа, 13 државних титула и два регионална купа - у породици Веснић  која је готово четири деценије у аутомобилизму, нису случајност.

"Било је оптерећење да за оца имате најуспешнијег југословенског аутомобилисту", сећа се Микица Веснић. "Наравно, ја сам растао уз тркачке аутомобиле и аутомобилизам, тако да ми ни на првој трци ништа није било ново."

Аутомобилски ас у некадашњој Југославији Милун Веснић од велике је помоћи сину.

"Он сам све то не може да испрати, поготово технички део око припреме и одржавања аутомобила", објашњава Милун Веснић. "Већи део је ту препуштен мени, а његов део је да се концентрише на вожњу, на стазе и на резултате."

Такмичарска сезона је завршена овом трком, али Микицом је, како каже, најтежи део посла: припрема за нову серију коју ће, нада се, поново уз подршку Министарства, града и спонзора, дочекати спремно:

"Ово је веома скуп спорт, доста зависи од финансија. Ја се надам да ћемо успети у пројектима за идућу годину да идемо степеник више."

И мада о томе још не говори, нови степеник могао би да буде освајање шампионске титуле у још једној, новој европској серији на кружним стазама.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи