Јапански бубњеви у Србији

Јапанска музичка група "Gocoo", седам женских и четири мушка бубњара, одржала је бесплатне концерте у Сенти и Београду. Енергични уметници из Токија, са 40 таико бубњева на бини, створили су музички спектакл који је фасцинирао присутне.

Јапански бубњари били су савршено синхронизовани свирали су, али и играли динамично и енергично, комбинујући различите музичке утицаје, од класичне јапанске таико традиције, до модерног рока, па чак и техно музике, поклањајући публици јединствен и комплексан угођај.

Каолy Асано, лидерка ансамбла, каже да њихов стил превазилази оно што се сматра традиционалном јапанском музиком и да својим композицијама прате време и пре традиције.

"То су древна времена јапанских митова, а наша музика, кроз игру и плес и нека посебна стања, уводи човека у јединство с богом и природом, тако да оригиналним стилом давну прошлост везујемо за данашња времена", објашњава Асано.

Интернационал Сента, која је организовала концерт у сарадњи са Амбасадом Јапана у Србији, поручује да је сврха наступа атрактивних бубњара приближавање јапанске културе нашим људима, јер је познато да у Србији постоји веома позитивна слика о Јапану и на овај начин се само улепшава.

Ансамбл "Gocoo" основан је 1997. године у Токију. Дебитовали су исте године на техно фестивалу Реинбоу. Наступали су у САД, Аустралији и Мексику, а први европски наступ имали су јануара 2003. године у Аустрији.

Након тога наступали су и у Немачкој, Швајцарској,Холандији, Чешкој, Грчкој идругим земљама. Интересантно је да су и креатори Матрикса њихову музики користили у филму.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи