Читај ми!

Пољопривредни сајам у Крушевцу

У Крушевцу се одржава шести пољопривредни сајам на коме се представља 90 највећих произвођача из Расинског Округа. Сајам је отворио министар пољопривреде, водопривреде и шумарства професор др Драган Гламочић.

На шестом пољопривредном сајму у Крушевцу представило се 90 највећих произвођача из Расинског Округа.

Најлепши су штандови села које су житељи маштовито украсили. Наравно са мотивом, јер се на сајму, осим најбољих грла у сточарству, награђују најбоље представљено село и најлепши славски колач.

У оквиру сајма одржава се регионална сточарска изложба. Изложено је 70 грла крупне стоке и око 150 оваца и коза. Иначе сточарска производња је окосница пољопривреде на територији Града Крушевца.

Дејан Јевгенијевић из Беласице каже да се сточари боре и сналазе свакодневно.

"Чува ко колико грла може. Последње године нам не иду у прилог што се тиче суше и мањег приноса сточне хране", каже он.

"Продају немамо. Посебно оваца и јагњади. Приплодни материјал помало иде и то једва, тешко", каже Јован Стојановић из Крушевца.

Произвођачи се жале и на скупе кредите и мале донације. Посебно су се у разговору са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Владе Србије професором др Драганом Гламочићем, интересовали за овогодишње субвенције са чијом се исплатом касни.

"Оно што можемо обећати нашим сточарима првенствено, то је да ће до краја године бити обрађени сви њихови захтеви и достављени Министарству финансија односно Трезору. Очекујемо њихову подршку односно да исплате ова средства", каже министар.

Министар Гламочић је први министар пољопривреде који је посетио најстарији Институт за крмно биље у околини Крушевца који следеће године обележава 130. годишњицу рада.

Овом приликом је истакао да ће се залагати да ресурси везани за пољопривреду, као што је овај Институт, буду под ингеренцијом Министарства пољопривреде, а не просвете и науке-како због буџетских средстава, тако и због лакше сарадње са пољопривредницима.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи