Читај ми!

Најбоља у мушком спорту

На Европском јуниорском првенству за кикбоксере одржаном у Пољској, Драгана Сретеновић из Врања била је најбоља у дисциплини лоу кик. На шампионату је учествовало више од 1.500 спортиста из 37 земаља, а репрезентација Србије освојила је 23 одличја.

Иако важи за мушки спорт, најуспешнији такмичар Кик бокс клуба "Врање" је девојка. Седамнаестогодишња Драгана Сретеновић до сада има две златне медаље на Европском и једну на Светском јуниорском шампионату.

Пут до финала, како каже, није био лак, конкуренција је била јака.

"У полуфиналу ми је пала Рускиња, оне су доста јаке, било је напорно, али сам је савладала на поене 3:0. У финалу сам победила Италијанку, исто на поене 3:0", каже Драгана Сретеновић, јуниорски првак Европе у категорији до 65 килограм.

Кик бокс један је од најуспешнијих и најтрофејнијих спортова у Врању. Међу младима који свакодневно тренирају, има много талентованих.

"За Драгану није битна срећа, она има тај потенцијал и жељу за победом. Фазлија Реџепи је освојио сребрну медаљу у категорији до 54 килограма, а Радомир Недељковић завршио је такмичење у елиминацијама", каже Игор Младеновић, тренер Кик бокс клуба "Врање".

Драгана је средњошколка, тренира пет година, упорна је и доследна. Најбоља је спортисткиња града Врања две године заредом.

"Тренутно ми је циљ да освојим светско и европско сениорско такмичење, пошто сам у јуниорској конкуренцији освојила све што се могло освојити. Планирам после четврте године да упишем полицијску академију", каже Драгана Сретеновић.

Репрезентацију Србије је на јуниорском првенству Европе у кик боксу представљало 30 такмичара. Освојили су четири златне, десет сребрних и девет бронзаних медаља.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи