Читај ми!

Лига хуманих

На градском стадиону у Панчеву глумци филма "Монтевидео Бог те видео" одиграли су хуманитарну фудбалску утакмицу против Динама и познатих панчевачких спортиста. Прикупљени новац намењен је за лечење оболеле деце Владимира Ђорђевића и Драгане Раданов.

Популарни глумци појачани Зораном Мирковићем, Ивицом Краљем и Дејаном Рамбом Петковићем показали су да када се уједине спортисти и уметници хуманост не може да изостане. На градском стадиону у Панчеву окупило се око хиљаду и по гледалаца и за лечење деце прикупљено је око 300 хиљада динара.

Ивица Краљ, бивши голман Партизана каже да му је драго што на овакав начин може да помогне.

"Ми смо на истом задатку, обавеза нам је да помогнемо и учинићемо све што можемо да ова акција успе. Наше мало њима много значи", каже Краљ.

Глумац Ненад Хераковић у жељи да помогне родитељима оболеле деце одлучио је да у свом граду организује ову хуманитарну утакмицу.

"Ми већ дуго радимо овакве хуманитарне акције и помислио сам кад могу Крушевац, Нови Сад и Пожаревац, што не би могли и ми у Панчеву да организујемо овако нешто, кад већ нажалост имамо коме да помогнемо. Публика је лепо реаговала и захвалан сам свима који су дошли", каже Хераковић.

За операцију ока од које зависи да ли ће Драгана Раданов ослепети неопходно је сакупити седам хиљада евра, а за наставак лечења у Москви шестогодишњег Владимира Ђорђевића потребно је још 20 хиљада евра.

Његов отац Синиша Ђорђевић каже да од прикупљеног новца зависи и живот његовог сина.

"Ми смо у јуну имали заказану операцију у Москви, али због сплета разних околности она није извршена и сад нам треба још више новца него тад, због додатних претрага и промене терапије.  Лекари су нам рекли да дођемо чим обезбедимо новац", каже Ђорђевић.

У граду је до сад успешно организовано неколико сличних хуманитарних манифестиција које су родитељима помогле да прикупе новац за лечење деце.

Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт каже да ће и даље на овај начин помагати.

"Овакви спектакли могу да привуку највише људи и на тај начин се прикупља највише новца. Нажалост много је несретних судбина и из буџета не можемо свима да помогнемо, али осмишљаваћемо и даље сличне манифестације како би смо помогли нашим суграђанима", обећао је Фаркаш.

Голови на овој утакмици нису били важни, али украсили су манифестацију која је још једном показала да можемо бити хумани и солидарни кад год је то потребно.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи