Читај ми!

Кеш за треш у Шапцу

У Центрима беле технике грађани који старе електичне и електронске уређаје предају за рециклажу, могу допити попуст при куповини нових уређаја. Међу 11 градова укључених у караван Сет рециклаже "Кеш за треш" је и Шабац.

У куповину новог са старим дотрајалим електричним апаратом, за Шапчане више нема двоумљења. Уз попуст, кажу, штите и животну средину. До сада је у акцијама Сет рециклаже из града однето преко 12.000 килограма електричног и електронског отпада.

За старе фрижидере и замрзиваче попуст је до 1.500 динара, за веш-машине 800 динара, за шпорете око 600 динара, а откупљју се и сви мали кућни апарати.

"Колико год да се донесе стави се на један ваучер, групно се остварује попуст", Јелена Магоч, менаџер ЦБТ Шабац. "Ваучери важе 30 дана од датума доношења робе и у року од 30 дана треба да се искористе."

Поред замене, уз попуст на нове уређаје, Шапчани могу и да зараде на старим уређима. За караван "Кеш за треш" интересовање је велико.

Мила Јовановић, из Сет рециклаже, каже да је довољно да се грађани јаве телефоном: "Грађани треба да позову бесплатну телефонску линију 0800 250 000, оставе своје податке, тачан списак уређаја, после чега ћемо их позвати, доћи на њихову адресу и преузети стари  уредјај."

Већа корист од старих апарата је попуст него што се добије од продаје. Док се у Европи по становнику сакупи 4,5 килограма дотрајалих уређаја у Србији се прикупи тек 600 грама.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи