Читај ми!

Сусрети писаца у Врању

Писци из Македоније, Ирака и Србије, учесници 50. Београдских међународних сусрета, посетили су Врање - један од двадесетак градова у нашој земљи у којима се ове године одржавају Међународни сусрети писаца.

Промовишући књижевну реч, на Међународним сусретима писаца, у протеклих пет деценија учествовало је више од две хиљаде писаца. Основна идеја манифестације је зближавање култура и народа.

Песник, новинар и преводилац Сабах Ал Зубеиди, рођен у Ираку, последњих деценија живи у Београду. Пише на два језика, арапском и српском. До сада је објавио шест књига.

Ал Зубеиди каже да је у Врање на позив председника Удружења књижевника Србије: "Имамо доста сличности, темперамент, језик... Ипак ја волим јужне пруге."

За Врањанце који воле поезију ово је била прилика да се у аутентичном амбијенту сусретну са песницима и њиховим стиховима.

"То су незаборавни сусрети", каже књижевник Радослав Златановић, "људи из песничког народа имају прилику и да похвале песника и да се диве њиховим стиховима, али и да кажу своју критичку реч."

Под слоганом "Поезија и историја", ове године се Међународни сусрети писаца одржавају и у двадесетак градова широм Србије.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи