Читај ми!

Коштунићи, етно-село међу шљивама

Етно-село Коштунићи одолева времену и на прави начин представљају сеоски туризам Србије. Ту је, међу јабукама, шљивама и малинама никао и нови еко-етно комплекс. Да би цео простор, а са њим и село, остали незагађени побринули су се и природа и људи.

На јужним падинама Сувобора, надомак Рајца, Равне горе, Рудника и Маљена - сместили су се Коштунићи. У селу велике еколошке вредности, јабуке, шљиве и малине су изванредног укуса, а посебног квалитета су шумски плодови и лековито биље.

Коштунићи данас одолевају времену и на прави начин представљају сеоски туризам Србије.

Да би цео простор, а са њим и село, остали незагађени побринули су се и природа и људи.

Природа богатством - потоцима, пропланцима и пашњацима, а човек чувајући затечено и стварањем нових садржаја у очуваном окружењу.

Ту је никао и нови еко-етно комплекс. На падинама су, по замисли Јована Чековића, изграђени вајати, ресторани, конаци.

"Сада имамо још седам чардака, ускоро ћемо имати десет каца, десет двокреветних соба у кацама што ће бити атракција за туристе, имаћемо и затворен базен са спа-центром, хипебаричном комором", рекла је Снежана Трифуновић. 

Овде се може појести купус из земљаног лонца, кајмак, проја, домаћи уштипци, попара, пите са сувим шљивама...

У подножју еко-села, вијугаво корито реке Чемернице и њена брза вода, преградном браном, претворени су у језеро. То је постало стециште гостију из Милановца, Чачка, Љига, Ваљева.

Током идуће године на овим падинама биће изграђено и међународно насеље.

Да би и локално становништво учествовало у овом пројекту изграђена је и фабрика биохране. У њој се примењује савремена технологија а сировине потичу из овог краја. Погони су изграђени по светским стандардима и у њима се производи природна ракија, јабуково сирће.

Ту су и сушара за лековито биље и хладњача за чување плодова малине, купине, шљиве, јагодичастог воћа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи