Без корупције до посла

Како би спречио малверзације при запошљавању девет лекара опште медицине на неодређено време, КЦ Ниш организовао је полагање стручног теста, који је један од три критеријума за заснивање радног односа.

За пријем лекара у стални радни однос у нишком Клиничком центру, интересовање је било огромно. Пријавило се 243 троје кандидата који су полагали тест. Осим резултата тестирања, узети су у обзир и просечна оцена и дужина студирања.

За девет слободних места критеријуме конкурса испунило је 170 младих лекара,  који на посао чекају у просеку годину дана. Искуства немају, знање им је, кажу најбитније, али не крију да је у време студија била и понека поклоњена оцена.

Њих четворо, дошло је на полагање теста са просечном оценом десет.

За решавање 20 питања од понуђена 764 која су месец и по дана била доступна на сајту Клиничког центра, кандидати су имали сат времена.

Професор др Горан Стојановић, члан Стручне комисије КЦ Ниш, каже да пошто је највише слободних места за хируршке клинике, лекари полажу тест из хирургије и ургентне медицине.

По двоје лекара посао ће добити на гинекологији, неурохирургији, урологији и васкуларној хирургији, а једном лекару ново радно место биће на Клиници за неурологију.

Директор КЦ Ниш професор др Зоран Радовановић каже да је за девет слободних места и 170 кандидата имао 280 позива за протекцију и да мисли да је ово најбољи начин и коректно према деци која су учила школу.

Последњи пут пре четири године, нишки Клинички центар, у коме се лечи око два ипо милиона људи, у стални радни однос примио је пет лекара онколога.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи