Читај ми!

Пожар на Кукавици

Велики шумски пожар избио на планини Кукавица између Врања и Лесковца и захватио више десетина хектара шуме. У гашењу пожара учествује руски авион.

На планини Кукавици, између Врања и Лесковца, данас је избио велики шумски пожар, који је захватио више десетина хектара шуме, рекао је Танјугу начелник штаба за ванредне ситуације за Јабланички округ Миодраг Марјановић.

Пожар је захватио више десетина хектара букове, храстове и борове шуме на подручју села Лалинце на територији Врања и један део око села Црцавац на териотрији Лесковца.

Марјановић је нагласио да се у гашење укључио и руски авион.

"Пожар, који се брзо проширио, пријавио нам је око подне шумар, а због неприступачног терена, морали смо да затражимо помоћ руског авиона 'беријева Б-200', који је стациониран на нишком аеродрому", навео је Марјановић.

Како је рекао, тај авион је током дана већ три пута дејствовао, наводећи да је један део пожара на лесковачкој страни већ стављен под контролу.

Он није могао да прецизира колика је размера пожара, јер је већи део шуме захваћен на територији Врања.

Поред тога, на једном делу где гори шума нема никаквих прилазних путева, што отежава његово гашење, додао је Марјановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи