Читај ми!

Такмичарски дух

У Краљеву се одржавају спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије. Уз екипе из целе републике, такмичиће се и представници сродних удружења из Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније.

Више од 200 учесника двадесет првих републичких спортских игара Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, надметаће се наредна два дана на теренима у Краљеву у више дисциплина атлетике, стрељаштву, стоном тенису, пикаду и шаху.

Такмичарски дух осећа се и у екипној, али и у појединачној конкуренцији.

Ненад Митровић из удружења Смедерево каже да им је ове године екипа окрњена, али да ће покушати ипак да заузму неко од прва три места у екипној конкуренцији, док се Јованка Николић из удружења Шабац, нада да ће, пошто је прошле године освојила златну медаљу у бацању кугле, тај успех поновити и на овом такмичењу.

Ентузијазам спортиста са оштећеном кичменом мождином, као што је приликом отварања игара истакла Бранкица Јанковић, државни секретар министарства рада, запошљавања и социјалне политике, прави је пример како се побеђују животни проблеми, али и пример попут прошлогодишњег када су се са игара у Лондону наши параолимпијци вратили овенчани са пет медаља, показујући свима како се бори за боје своје земље.

Милош Зарић, репрезентативац Србије који се овде бори за екипу удружења из Ужица, очекује медаље у чак три дисциплине, а ово му је, иако је конкуренција нешто слабија, права провера форме за јача такмичења.

Оваква очекивања и дух надметања који провејава код свих учесника, додатно показују напоре свих такмичара и жељу да можда управо на овим републичким играма, још неко од њих створи предуслове да се резултатима избори за учешће на неком од предстојећих међународних такмичења.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333-465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи