Читај ми!

Слатка зарада

У шећерани "Суноко" у Ковачици почела је кампања прераде шећерне репе. И произвођачи и прерађивачи су задовољни и ценом и овогодишњим родом.

Пољопривредници из Јужног Баната који су засејали шећерну репу ове године оствариће добар профит. Просечан род је око 70 тона по хектару, а од шећеране "Суноко" добиће, како је уговором прецизирано, педесет једну хиљаду динара по тони слатког корена.

Бранислав Текијашки из Црепаје каже да је изузетно задовољан.

"Имам четири јутра земље под шећерном репом и приснос је за 50 одсто већи него прошле године. Задовољан сам не треба више", каже Текијашки.

Његов комшија Драган Јованов каже да ове године немају разлога за незадовољство.

"Ако се зна да је шећерана гарант за исплату која ће бити сваког месеца при предаји шећерне репе онда нема разлога да будемо незадовољни. Ми у Црепаји имамо изузетан род, јер се сви озбиљно бавимо овим послом. Шећерна репа биће једина култура од које ћемо остварити добар профит и захваљујући њој моћи ћемо да санирамо неке друге губитке", каже Јованов.

Директор шећеране "Суноко" Србољуб Динић каже да се у шећерани у Ковачици дневно преради седам хиљада тона слатког корена и да ће се до краја кампање произвести 50 хиљада тона шећера.

"То ће бити довољно за домаће тржиште, а испуниће се и квота за извоз", додаје Динић. 

"Било је мало проблема на вишим теренима где је у земљишту понестало влаге, па је репа почела да трули, али у принципу овогодишњи род је изузетно доброг квалитета. Надамо се доброј кампањи и доброј заради наших произвођача, јер они и следеће године треба поново да сеју ову културу", каже Динић.

Кампања прераде шећерне репе трајаће два месеца и за то време у ковачичкој шећерани ће се прерадити око 450 хиљада тона шећерне репе.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342-555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи