Читај ми!

Најбољи енигмата Србије

Кикинда је познати енигматски центар, а Славко Бован, дипломирани правник, запослен у општинској пореској администрацији, добитник више награда у емисији "ТВ слагалица" и ове године је потврдио да му у Србији нема премца у решавању загонетки.

Кикинђанин Славко Бован и ове године је потврдио да му у Србији нема премца у решавању загонетки. Познат је и по бројним успешним учешћима у ТВ Слагалици.

Тек што је почео да се бави енигматиком Бован је 1985. године, у ондашњој Југославији, у конкуренцији искусних мајстора, освојио титулу најбољег.

Након тога, кад год му се пружила прилика учествовао је на такмичењима, како енигматским тако и на квизовима.

"Имао сам доста успеха, освојио бројне медаље, новчане награде и путовања, али ми је ипак, најдраже признање Енигматског савеза Србије које сам добио пре две године као најуспешнији такмичар на свим дотадашњим сусретима енигмата", каже Бован.

Славко је објавио око 40 хиљада радова у преко стотину листова и часописа и све их чува у седамдесет укоричених свесака. Саставља отприлике 200 врста загонетки, од укрштеница до осмосмерки, анаграма и близу педесет врста ребуса.

На недавно одржаном 13. сусрету енигмата Србије у Врању Славко је са три освојена пехара и по две златне, сребрне и бронзане медаље опет постао првак државе.

"Посебно ми је драга награда коју сам освојио са петочланом екипом у којој су, поред мене, биле колеге из Подгорице, Лесковца, Скопља и Бања Луке", каже Бован.

Захваљујући Славку Бовану, који има своје место у Лексикону српских енигмата, Кикинда је прошле године била домаћин најбољим мајсторима загонетки, а вредно је помена да је Бован пре неколико дана по хиљадити пут припремио енигматске стране за "Политикин забавник".

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439-745
                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи