Читај ми!

Живот у рушевинама

У центру Лесковца недавно се срушио кров са старог објекта некадашње сапунаре. Нико није повређен, а оштећено је само једно путничко возило. Тај комплекс старих објеката и даље представља велики безбедносни ризик за Лесковчане, али не и за породицу Стојановић, која живи у подруму те зграде која више подсећа на рушевину.

Иако се кров са старе зграде у центру Лесковца срушио пре неколико дана, ништа се није променило. Опасност за грађане и даље је велика, а да иронија буде већа у подруму старе урушене зграде живи породица Стојановић.

Како је било пре два дана, када се срушио кров са старе Влајчићеве сапунаре у центру Лесковца, тако је и данас. Наранџаста трака која упозорава на опасност и ништа више од тога.

Славица Стојановић са својим сином живи у подруму објекта који само што се није срушио, јер, како каже, једноставно нема где.

"Шта да вам кажем не плашим се. Једна жена ми је рекла да је овде безбедно. Велика је влага, тешко се живи, али морам да трпим", каже Славица.

Славица има четворо деце. Сви сем једног сина су у хранитељским породицама. Храни се у Народној кухињи, а од Центра за социјални рад прима материјалну помоћ. Она каже да се нада да се зграда неће сруши како би имала где да презими.

Овај објекат који припада породици Влајчић је у процесу реституције и ускоро би требао да буде враћен власницима тако да локална самоуправа нема никакве ингеренције. Да иронија буде већа цео овај комплекс је под заштитом државе.

"Ми као град немамо никакву надлежност. Када се деси оваква немила ситуација онда наше службе прибављају бројне сагланости од Завода за заштиту споменика културе из Ниша како би могли да реагујемо, јер нам је безбедност грађана најважнија", каже градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Лесковац има много оваквих објеката који, или треба да се врате старим власницима, или су у власништву републичких агенција. Они, не само да стварају ружну слику у граду, него и због тога што већ деценијама пропадају и угрожавају безбедност грађана.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242-131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи