Читај ми!

Деца опомињу возаче

Како би смањили број незгода, у Врању спроведена акција у којој су деца упозоравала возаче како да се понашају у саобраћају. Ђаци кажу да знају и поштују саобраћајне прописе, а исто то очекују и од возача.

Савет за безбедност саобраћаја у Врању и Основна школа "Радоје Домановић" организовали су акцију у којој су деца упозоравала возаче како да се понашају у саобраћају. Циљ акције је да се смањи број саобраћајних незгода.

Ученици врањске Основне школе "Радоје Домановић" кажу да знају саобраћајне прописе и да их поштују, а то очекују и од возача.

Кроз предмете Свет око нас, Природа и друштво, Слободне активности, ђаци уче како да се понашају у саобраћају. Пракса им је свакодневна на путу од куће до школе.

"Испитивала сам их на који начин ми сада можемо да пређемо улицу, о чему треба да водимо рачуна, шта је то на шта треба да обрате пажњу, и као што је девојчица једну поруку записала, само се једном дешава таква грешка", каже Ивана Вучковић, учитељица ОШ "Радоје Домановић".

Председник Савета за безбедност саобраћаја у Врању Срђан Милошевић каже да су свим школама упутили флајере да се деци поделе и да се родитељи и деца на неки начин упознају и буду опрезнији као учесници у саобраћају.

И раније је било сличних акција, али није сувишно да се оне понове јер, према подацима саобраћајне полиције, у Врању је у протекле четири године у саобраћајним незгодама повређено 57-оро, а у целом Пчињском округу 198-оро деце, док је петоро изгубило живот.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424-945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи