Читај ми!

Нови изглед села

До једног од највећих села у општини Житорађа, Вољчинца, због лошег пута, до скора се једва стизало. Мештани су страховали и од поплава после првих јачих падавина. Ипак, у последње време, та месна заједница све више поприма обрисе уређене сеоске средине.

Три километра канала око села Вољчинца у општини Житорађа, изграђених у претходном периоду, учинили су да плављења домаћинстава и пластеника, загађења бунара и стварања великог језера у центру села, постану прошлост.

Мештани су страховали од поплава после првих јачих падавина, а о стварању квалитетнијих животних услова за велики број младих и деце, није се ни размишљало.

Срећом, у последње време, уз помоћ локалне самоуправе, проблеми се решавају убрзано, па ова месна заједница све више поприма обрисе уређене сеоске средине.

Директор Дирекције за изградњу у Житорађи Новица Митић каже да су ових дана сви канали поново очишћени, а радило се и на насипању атарских путева.

"Мислим да ово село може мирно да чека јесен и зиму, без страха од поплава. Урадили смо и све атарске путеве, пошљунчили и изваљали и то је све изузетно квалитетно урађено", каже Митић.

Председник Месне заједнице Вољчинац Томислав Јовановић, за чије ангажовање на побољшању животних услова комшије имају само речи хвале, каже да је преокрет настао прошле године, изградњом асфалтног пута, који им је коначно омогућио нормалну комуникацију, а да је успешна сарадња са актуелним општинским руководством настављена и ове године.

"Почели смо изградњу асфалтног терена за фудбал, као и за одбојку и тенис. То ће омогућити разоноду младима, коју до сада нису имали", додаје Јовановић.

Око хиљаду становника Вољчинца углавном се бави повртарством, у пластеницима и на отвореном, а њихова производња мери се хиљадама тона поврћа годишње.

Како РТС сазнаје, у општини Житорађа, током јесени спортски терени биће изграђени још у неколико села, за шта је у овогодишњем буџету опредељено око шест милиона динара, а радиће се и на другим инфраструктурним пројектима.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329-108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи