Читај ми!

Ђачке патроле

У Ковачици је у току акција Савета за безбедност саобраћаја "Срећно и безбедно у школу" коју заједно са ђацима спроводи саобраћајна полиција. Ученици који су били најуспешнији на општинском такмичењу "Шта знаш о саобраћају" имају прилику ове недеље да у сарадњи са саобраћајним полицајцима стечено знање примене и у пракси.

Они на прометним раскрсницама у близини основне школе помажу ђацима првацима да безбедно пређу улицу, али и возаче опомињу да буду опрезнији на овим деоницама.

Денис Крецу и Анастасија Елизафера из Уздина кажу да их возачи слушају и да им је драго што на овај начин могу да допринесу безбеднијем саобраћају у свом окружењу.

Ова акција први пут се организује у општини Ковачица и трајаће недељу дана, а ако буде потребе поновљаће  се још неколико пута у току школске године.

Снежана Милић, председница комисије за безбедност у саобраћају каже да су ђачке патроле веома корисне, јер доприносе бољој едукацији и возача и ученика.

"Деци се ова акција веома свидела. Одушевљена су и ђаци кажу да ће се следеће године још више потрудити да буду најбољи на такмичењу да би могли опет да учествују у ђачким патролама", каже Снежана Милић.

Ову корисну акцију финансирао је Савез за безбедност у саобраћају новцем који је наплаћен од возача у Ковачици који су кажњавани у претходном перидоу због разних прекршаја, а треба очекивати да ће се ускоро спровести и у Панчеву.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342-555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи