Читај ми!

Екипно првенство Србије у шаху

У Крагујевцу је завршено 8. екипно првенство Србије у шаху. У протеклих 11 дана, за титулу најбоље, борило се 12 мушких и женских екипа. Готово све екипе, у обе конкуренције у својим редовима, имале су и стране шахисте. Новосадски шаховски клуб, првак је Србије у мушкој конкуренцији.

Новосадски шаховски клуб, победник је у мушкој, а Јелица из Горачића код гуче у женској конкуренцији на Шаховском екипном првенству државе које је одиграно у Крагујевцу.

Новосађани су иза себе оставили главног конкурента, Југовић из Каћа, и тако оправдали улогу фаворита и одбранили титу. Новосађанима је ово трећа узастопна титула, што говори у квалитету клуба.

Директор Милорад Лазић каже да је то и показатељ да у мале спортове треба улагати, јер се то враћа врхунским резултатима.

Шахисткиње београског БАС-а, које предводи наша најбоља играчица, велемајстор, Наташа Бојковић, на турниру у Крагујевцу, остале су без шампионског пехара.

Титулу првака Србије у женској конкуренцији, преузела им је екипа Јелице из Горачића код Гуче.

Наталија Жукова, из те екипе, каже да су у Јелици, младе шахисткиње, које играју и за репрезентацију Србије. Све су срећне због остварене победе, којој су се, каже, надале од самог почетка турнира.

Екипно првенство Србије у шаху, играно је по Бергеровом систему-свако са сваким. После одиграних 11 кола, победници турнира, у мушкој и женској конкуренцији, Новосадски шаховски клуб и Јелица из Горачића, освојили су 29, односно 31 бод.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335-542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи