Читај ми!

Лукава понуда Луковске Бање

Луковска Бања нуди бесплатну свадбу и посао младима из целе Србије. Једини услов - да је из Бање бар једно од младенаца. Лековите термоминералне воде којима је Бања богата користили су још стари Римљани.

У време када је без посла рекордан број грађана Србије, готово 800.000, из Луковске Бање у Куршумлији стиже више него примамљива понуда. Ондашње туристичко предузеће ''Планинка'', у склопу кога Бања послује, стални посао и бесплатну свадбу нуди младима из целе Србије који одлуче да тамо окушају срећу. Услов је само један - да будући младожења или млада буде из Луковске Бање.

Смештена на источним обронцима Копаоника, Луковска Бања са околним засеоцима броји око 500 душа. У протеклој деценији бањски туризам цвета и међу мештанима нема незапослених. Потенцијалне младожење радо су дочекале иницијативу руководства "Планинке", које им нуди бесплатну свадбу и сигуран посао за њихове изабранице.

"Долази у обзир свака која је паметна, да кажем просечна девојка. Да не буде боља од мене", каже Горан Филиповић.

Бранко Вукојичић каже да има девојку из Београда и да планира да се ожени и остане у Бањи.

Док се чека прва свадба, посла претиче. Током читаве године попуњени су сви смештајни капацитети Бање на 700 метара надморске висине. У току је проширење хотелског комплекса, па треба више радне снаге.

"Требаће конобара, кувара, медицинских сестара, рецепционера, собара. Ја сам неудата и надам се да ћу успети да убедим дечка да дође овамо и да живимо у Луковској Бањи", каже шефица маркетинга Луковске Бање Јелена Степановић.

Деценијама запостављан, овај део куршумлијске општине сада има важну мисију.

"Циљ је да задржимо становништво у Луковској Бањи, да млади нађу себи сродну душу и остану. Имамо 50-ак момака и девојака, а главни циљ је да остану овде", каже управник Луковске Бање Горан Стевановић.

Лековите термоминералне воде којима је Бања богата, користили су још стари Римљани, док је српски краљ Милутин у 13. веку ловио дивљач по околним шумама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи