Читај ми!

Спорни зид

Без грађевинске дозволе у Врању је више од 4.000 објеката. То доводи до бројних нерешених спорова и сукоба међу комшијама. Врањанац Александар Стојилковић тврди да му рушењем зида Град отима имовину, а у надлежној инспекцији кажу да је заузео јавну површину.

Врањанац Александар Стоилковић жали се да град жели да му одузме имовину, односно поруши потпорни зид. У грађевинској инспекцији кажу да је заузео јавну површину, а то тврде и његове комшије.

Потпорни зид Стојилковић саградио је пре два месеца каже на свом поседу, без дозволе, јер су то унутрашњи радови. У изградњу је, каже, уложио 5.000 динара.

"Са овим иступањем и са овом ширином сокака који више није сокак, јер има неке димензије веће, моја имовина се уништава", каже он.

Комшије из оближњег сокака тражиле су да Стојилковић уклони зид и тврде да је саграђен на јавној површини.

"Смета нам не можемо да уђемо, може само путнички ауто. Правио сам кућу и улазио са фапом, а сада то не могу", каже Добривоје Трајковић, комшија.

По налогу грађевинске инспекције у Врању спорни зид данас је порушен.

Бобан Антанасијевић, начелник инспекцијске службе града Врања каже да је по пријави грађана, грађевинска инспекција изашла на лицу места, са скицом заузећа и установила да је на катастарској парцели заузета јавна површина од шест метара квадратних.

Он додаје да је самим тим покренут управни поступак.

Стојилковић је поднео жалбу Министарству грађевинарства и урбанизма, али одговор није добио. Он најављује и кривичне пријаве против надлежних за рушење зида.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424-945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи