Читај ми!

Протест радника Шик Копаоника у Куршумлији

Радници Шик Копаоника у Куршумлији, блокирали су управну зграду Симпо Шик-а. Они ни после три и по године, од како је фирму преузео Симпо у Врању, још нису радно ангажовани. Траже исплату заосталих плата и регулисање радног статуса. У руководству предузећа тврде да немају обавезу да обезбеђују плате радницима ШИК-а, већ да је то у надлежности државе, која је и до сада исплаћивала.

Радници Шик Копаоника из Куршумлије, који, након преузимања ове  фирме од стране Симпа из Врања, пре три и по године, још увек нису радно ангажовани, блокирали су управну зграду Симпо Шик-а, тражећи исплату  заосталих плата и регулисање радног статуса.

Проблем стотинак радника Шик Копаоника, не би постојао да је Симпо испоштовао уговор о њиховом приоритетном радном ангажовању у новом предузећу, тврде у руководству синдиката.

"Сада смо дошли до парадоксалне ситуације, да за нас нема места у Симпо Шик-у, а по свему судећи ни пара у државној каси за исплату наших минималних зарада. Пет месеци нисмо примили плату, статус радника још увек није решен, неоверене здравствене књижице, неплаћени порези и доприноси за раднике", каже председник синдиката Шик Копаоника Драгослав Јевремовић.

Страимир Ђокић, неизвршни директор Шик Копаоника у Куршумлији каже да Симпо Шик користи комплетну имовину Шик Копаоника за 1. евро.

"Амортизација опреме, објеката и порез на имовину иде на терет Шик Копаоника, а раднике су оставили на улици", каже Ђокић.

Директор Симпо Шика Милорад Андрејевић, који је на челу овог предузећа од пре неколико месеци, у писаној изјави изразио је бојазан да би блокада управне зграде, на дужи рок, додатно отежала и онако тешку ситуацију у овој фирми.

Он је истакао да је предузеће Шик Копаоник у реструктурирању и да је држава надлежна за решавање њиховог статуса, као и исплату плата. У општини Куршумлија, покушавају да посредују у решавању овог проблема, који, по њиховом мишљењу, може угрозити опстанак јединог већег индустријског погона у овом делу Србије.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић каже да никакво решење не може да буде блокада рада Симпо Шика, јер ту већ ради 600 радника.

"Онда ћемо без посла имати 700, а не сто радника", додаје он.

Према последњим информацијама, радници Шик Копаоника, на неколико дана, замрзли су штрајк, како би омогућили вештаку да утврди висину дуговања Симпо Шик- а према њиховом предузећу, као и због најављених разговора у Агенцији за приватизацију у Београду.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329-108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи