Читај ми!

Mале полиглоте

У Основној школи "Свети Сава" у Панчеву први пут једно одељење ђака првака своје образовање почело је наставом на српском и енглеском језику. То је почетак увођења билингвалне наставе у Војводини, а цео пројекат финансира Министарство просвете и локална самоуправа.

Деца су се уз сагласност родитеља у претходних годину дана у вртићу припремала за билингвалну наставу и спремно су дочекали почетак наставе на енглеском и српском језику у Основној школи "Свети Сава" у Панчеву.

Они кажу да им је лепо, да су срећни и да се не плаше што ће на два језика имати часове. За држање овакве наставе обучавали су  е и наставници и учитељи који су морали да заврше стручну и методичку обуку.

"Колегиница Катарина Стојковић и ја биле смо део тима наставника из Србије који је боравио у Кембриџу, где смо усавршавали језик и наставне методе које се примењују у двојезичној настави и спремно смо дочекали ђаке прваке", каже учитељица  Бранислава Бугаринов.

Панчево је пети град у Србији који је обухваћен овим пројектом и локаллна самоуправа је за ову намену издвојила милион и осамсто хиљада динара.

Директорка ОШ "Свети Сава" Татјана Божић каже да су поносни што су једина школа у Јужном Банату која је увела двојезичну наставу и што ће имати у једном одељењу ђака првака и 30 одсто наставе на енглеском језику.

"Потпуно смо спремни за све ово, јер смо уложили много труда да би смо испунили све услове за наставу", додаје она.

Ђаци прваци обећавају да ће ређати добре оцене и да ће добро учити, на енглеском или српском језику, њима је, кажу, свеједно.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342-555

           

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи