Читај ми!

Рокер из Ниша осваја награде

Ђорђе Марковић освојио другу награду на међународном музичком фестивалу у Битољу. Петнаестогодишњак из Ниша за песму под називом „Рок је..." написао текст и музику. Са том композицијом на избору за дечју Песму евровизије пре две године освојио је 4. место.

На 14. међународном музичком фестивалу под називом "Тра Ла Ла", у Битољу, у Македонији, 15-годишњи Нишлија Ђорђе Марковић освојио је другу награду у категорији од 12 до 15 година. Ђорђе је на фестивалу, на коме су учествовала деца из Јапана, Малте, Бугарске, Пољске и других земаља, био једини представник из Србије.

За песму под називом „Рок је...", коју је извео на македонском фестивалу, Ђорђе је написао текст и музику. Са том композицијом на избору за дечју Песму евровизије пре две године освојио је 4. место.

"Углавном је то поп-рок, али аранжман и све ово остало баш звучи рокерски", каже Ђорђе.

На фестивалима Ђорђе наступа од своје четврте године, и увек донесе по неку награду. Узори су му АC/DC, поједини кантри певачи, Тони Цетински, Тоше Проески.

Ђорђе каже да углавном све слуша, али не и фолк-музику и турбо-фолк. "Одушевим се кад чујем неку добру песму и онда стално слушам и учим да је певам и покушавам да направим нешто слично", каже Ђорђе.

Ђорђе је одрастао уз музику. Његов отац, вилончелиста Милан Марковић, члан познатог трија "Лутајућа срца" каже да син увек на сцену мора да изађе спреман за наступ.

"Комплетна корепетиција, значи припреме, фразе, дикција, и све оно што треба да иде од њега ка публици, то је један процес припреме", каже Милан Марковић, Ђорђев отац.

После наступа у Македонији, овај млади певач и композитор добио је званични позив за дечји музички фестивал на Малти, априла наредне године. Уписао је правно пословну школу у Нишу, али ће за музику увек бити места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи