Читај ми!

Лето уз књигу

Многи Шапчани провели су ово лето уз књигу. У библиотеци су у јулу и августу забележене гужве и рекордна посећеност. За два месеца позајмно одељење посетило је више од 2.500 корисника којима је издато око 4.500 наслова.

Да нема књиге, а да се у њој нешто добро не нађе, знају многи Шапчани. Они који су лето провели у граду и Библиотеци, могли су да путују по целом свету, заједно са омиљеним писцима и јунацима дела која су читали.

"Пошто нисам ишла нигде на летњем распусту, почела сам да се занимама за јапанску литературу, Харуки Муруками је један од најчитанијих њихових писаца па сам одлучила мало да свратим до Јапана", каже ученица, Ема Одоровић.

Они који су ове године ишли на летовање у кофере су најчешће паковали светске бестселере. Шапчани са дужим читалачким стажом на одмор су носили и филозофска дела и стручну литературу.

"Недељно прочитам од два до три романа, углавном је то један другачији, динамичнији свет уметности који нас тера на размишљање, то је и отклон од ове наше стварности", каже Драган Ераковић.

Библиотека је ове године организовала десетак радионица и многе програме, од изложби до књижевних вечери, и на тај начин мотивисала Шапчане да читају још више.

"Задовољство је утолико веће што је међу корисницима порастао број младих који су, осим дела предвиђених школским планом и програмом, узимали и стрипове и дела из филозофије, психологије, историје", каже Кристина Арсеновић из Библиотеке шабачке.

Љубитељима писане речи у "Библиотеци шабачкој, на располагању је око 180.000 књига. За оне који желе да читају, поред рачунара код своје куће, дигитализовано је више од 70.000 страна.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353-269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи