Читај ми!

Дани поврћа у Стопањи

Свечаним дефилеом учесника у Стопањи су отворени девети Дани поврћа. На овој традиционалној манифестацији своје производе изложило је 36 пољопривредника из целе Србије. Свеукупни победник је ратар Милета Милић из Почековине.

У Стопањи су отворени девети Дани поврћа на којима је своје производе изложило 36 пољопривредника из целе Србије. Победник ове манофестације је ратар Милета Милић из Почековине.

Његова седмочлана породица која гаји поврће на девет хектара бави се искључиво пољопривредом. Милићи кажe да нису задовољни откупном ценом која се не мења годинама док су репроматеријал и средства за обраду земље више пута поскупели.

Овогодишњи Дани поврћа су у знаку повратка задругарства у пољопривредној производњи трстеничке општине. Заједнички, са једног откупног места ратари Бресног поја извезли су ове сезоне 70 шлепера парадајза у Румунију и Грчку.

Парадајз, паприку и кртоласто поврће оцењивали су стручњаци Пољопривредног факултета у Земуну и Института за повртарство у Смедеревској Паланци. За све учеснике Дана поврћа у Стопањи, од награђеног поврћа, припремиће се сатараш.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438-707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи