Читај ми!

Ратни инвалид вратио стан солидарности

Пошто је купио стан, ратни војни инвалид Дејан Стевановић вратио стан који му је пре 12 година додељен из Фонда солидарности. Стан би требало да буде додељен другом ратном војном инвалиду или породици погинулог у ратовима деведесетих.

Ратни војни инвалид Дејан Стевановић из Чачка вратио је стан који је 2001. године добио на трајно коришћење од Удружења ратних војних инвалида из Фонда солидарности, јер је купио нови.

Стевановић (42) је рањен на ратишту у Брчком пре двадесет година. Као најтежем ратном војном инвалиду у Западној Србији припао му је стан из Фонда солидарности, а стамбену јединицу му је тада доделио председник Удружења РВИ Чачка Мирослав Вуковић.

Према речима Дејана Стевановића, на тај корак се одлучио, јер је својој породици, у међувремену, решио стамбено питање.

"Стан сам користио дванаест година, недавно сам купио свој и мислим да је моја обавеза да стари вратим. Сматрам да треба да припадне некоме другом из круга РВИ или породица погинулих у ратовима деведесетих година", рекао је ратни ветеран у изјави за Танјуг.

Кључеве од стана који је вратио, уручио је Мирославу Вуковићу, међутим, пошто се чачанско Удружење РВИ угасило, Вуковић их је проследио директору Градске стамбене агенције Милану Драшкићу.

Драшкић је честитао Стевановићу на том, како је рекао, часном чину.

"Задивљен сам овим кораком, а заједно са градоначелником ћемо образовати комисију и расписати конкурс за доделу овог стана, имајући у виду да Удружење РВИ у Чачку више не постоји", навео је он у изјави за Танјуг.

Иначе, Дејан Стевановић се у нови стан, површине 48 квадрата, 5. јула уселио са својом супругом Милком.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи