Читај ми!

До крова над главом

Избегли из Хрватске и БиХ имају још два дана да поднесу захтев за стамбено збрињавање и реконструкцију порушених објеката. У Нишавском округу 1996. године било је 7.505 избеглица из Хрватске и Босне. За њихово збрињавање су, у то време, отворена 23 колективна центра.

Још два дана за подношење захтева за стамбено збрињавање и реконструкцију порушених објеката избеглих из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Колективни центар у Горњем Барбешу близу Гаџиног Хана је последњи колективни центар на територији Нишавског округа и тренутно у њему борави 20 избеглих из Хрватске и 12 расељених са Косова.

Кроз овај центар је, од када је отворен 1995. године, прошло 300 људи. Услови су као и у осталим колективним центрима, не тако добри, али неки од ових људи су у њему провели осамнаест година.

Драган Митровић поверник Комесаријата за избеглице на територији Гаџиног Хана каже да овде тренутно борави мали број ове популације - двадесет у колективном центру у Горњем Барбешу и пет у приватном смештају.

"С обзиром да је мали број оних који желе да се врате ми смо то одрадили личним контактом и сада чекамо 31. август", каже Митровић.

Многи од њих су овде започели нови живот, купили сеоска имања и основали породице.

Митровић је додао да с обзиром да колективни центри треба да се затворе, Комесаријат за избеглице и општина Гаџин Хан су направили једну зграду у Гаџином Хану у којој су поделили 12 станова овим лицима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи