Читај ми!

Смењен председник Општине Брус

Са места председника Општине Брус смењен Зоран Обрадовић из СПС-а, коме је неповерење изгласано на иницјативу опозиције. За смену гласали одборници УРС-а, који су са СПС-ом, напредњацима, ДСС-ом и Групом грађана до сада имали тесну већину у локалној скупштини.

У Брусу је са места председника општине смењен Зоран Обрадовић. Неповерење првом човеку ове локалне самоуправе из редова социјалиста изгласано је на иницјативу опозиције, али уз помоћ одборника УРС- а који су са СПС-ом, напредњацима, ДСС-ом и Групом грађана са 16 одборника од укупно 29 до сада имали тесну већину.

Уместо да дочекује госте и заслужним појединцима додели признања на јушерашњој свечаној седници поводом дана општине, сада већ бивши председник морао је да покупи ствари из кабинета.

"То се десило док сам ја био на одмору са својом породицом на стварно један некоректан начин, на који не заслужује да буде смењен ниједан председник општине", каже Зоран Обрадовић.

Према речима првог човека бруских социјалиста на овај начин грубо је прекршен коалициони споразум и искључена свака могућност даље сарадње са УРС-ом.

Аранђел Стојковић из Уједињених региона Србије каже да социјалисти нису искористили шансу.

"Овом сменом је дата прилика СНС-у која у Брусу има највећи број одборника да крене у процес реконструкције и као стожер преузме одговорност јер грађани од нас очекују много брже да радимо и донесемо стабилност и просперитет нашем граду", објашњава Стојковић.

Предлог да се место председника препусти напредњацима за СПС је неприхватљив, али не и за део опозиције која је отворена за преговоре.

"Тренутно нам је најближа коалиција са СНС-ом, мислимо да имају највећи потенцијал и капацитет у нашој општини", истиче Драган Видојевић из Јединствене Србије.

Напредњаци још увек не желе да се коментаришу новонасталу ситуацију. Према расположењу извесно је да ће остати у власти, питање је само са ким.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи