Читај ми!

Протест власника шлеп-служби

Власници приватних шлеп-служби из Југоисточне Србије протестовали су у Нишу тражећи да им се дозволи да раде на Коридору 10. Они тврде да се у пословима уклањања возила с пута фаворизује Ауто-мото савез Србије.

Власник осам шлеп возила Славиша Петровић из Ниша каже да трпи велику штету због тога што не може да ради на Коридору 10. Он као и већина приватника сарађује са иностраним осигуравајућим кућама чијим је клијентима дужан да пружи помоћ.

"Странка добије поруку на мобилном телефону да стиже моје возило, са мојим именом и мојим регистрационим бројем, одем тамо на лице места", објашњава Славиша Петровић, власник приватне шлеп-службе. "Најсвежији пример је када је ударен пас, ја позовем полицију заврши се увиђај и мени полицајац каже: Господине не можете да утоварите возило иако имате налог од иностраног осигурања, па мора Ауто-мото савез да га уклони. Затим дођу из Ауто-мото савеза, одвезу га до базе и мени наплате то."

Незадовољство, кажу, траје већ четири године.

"Захтевамо да нам држава одговори да ли можемо да радимо или не можемо, ако не можемо да радимо да видимо шта да радимо са возилима", каже Жикица Павличић власник приватне шлеп-службе.

Ауто-мото савезу Србије обављање ове делатности поверено је на основу Закона о поверавању јавних овлашћења, чиме је како наводе уведен ред у ову област. Приватници пак не желе да са њима сарађују.

"Постоји врло мали број приватника који су партнери Ауто-мото савеза", каже Миле Младеновић власник приватне шлеп-службе.

Тражећи једнаке услове за све власници приватних шлеп-служби најављују да ће наредну протестну вожњу организовати у Београду.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи