Читај ми!

Злато за српске падобранце

Српски падобранци освојили су златну екипну медаљу у скоковима на циљ на шампионату Југоисточне Европе у Бугарској. У појединачној конкуренцији прво место заузео је српски падобранац Александар Цветковић члан падобранског клуба Смедерево.

Шампионат падобранства одржан је у Бугарском граду Монтана, а скакало се на циљ са 1.000 метара. Наступало је 40 падобранаца из Србије БиХ, Црне Горе, Румуније и Бугарске.

Падобранац Александар Цветковић који иза себе има небројано медаља са разних такмичења и пет државних титула и на овом такмичењу освојио је злато.

Александар каже да није случајно падобранац. Рођен је у непосредној близини смедеревског аеродрома па су му се авиони и падобранци урезали у памћење, тако да од своје шеснесте године креће активно да се бави падобранством.

Падобрансво је изузетно скуп спорт, а скоро сви наши падобранци сами се сналазе и за путовања и за опрему.

Један такмичарски падобран кошта од четири до шест хиљада евра, а путовања и боравак у иностранству додатни су трошкови за које се тешко налазе спонзори.

Александар има за сада иза себе 2.300 скокова и никада није имао ни најмању незгоду.

Прослављајући последњу победу и златну медаљу имао је пех да скачући у базен повреди стопало тако да ће га то можда коштати одласка на светски куп у Италији.

Амбиције младог спортисте су велике а проблеми са којима се сусреће су још већи. Сваке године одлази у Америку где је инструктор падобранстава и тако се издржава и финансира своју љубав према падобранству, а на тај начин и земљи доноси медаље и славу.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227-065

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи