Осипаонички бостан најслађи

У Осипаоници код Смедерева одржана је 13. Бостанијада која је још једном потврдила да се у смедеревском крају гаје најквалитетније и најслађе лубенице и диње.

На тринаестој привредно-туристичкој манифестацији "Бостанијада" у Осипаоници код Смедерева представило се десетак излагача који су, уз велики број оних који су на улици продавали бостан, привукли многобројне љубитеље лубеница.

Велике, црвене, слатке, а кад су још и хладне, лубенице су незаменљиве у врелим летњим данима. Осипаоничка Бостанијада још једном је показала да се у смедеревском крају гаје најквалитетнији плодови слађи од најслађег воћа.

Лубенице јесу поврће, али су се излагачи потрудили да примене све своје знање како би њихове и лубенице и диње биле и највеће и најслађе.

Тракторске приколице препуне бостана затрпале су осипаонички трг, а у школском дворишту одвијала се права борба у оцењивању најбољих плодова које су сви могли бесплатно да пробају. Највише су уживала деца.

"Каква би то такмичарска атмосфера била да нема и оних који уместо лубеница воле нешто друго", каже Мирко Радошевић из организације манифестације.

Они који су се највише потрудили око гајења слатких плодова однели су и победу на овогодишњој Бостанијади.

Најслађа лубеница, највећа диња, и за неки грам лакша од прве лубенице једном Осипаоничанину донели су титулу укупног победника.

Ненад Радивојевић, укупни победник Бостанијаде, каже да је за гајење овог поврћа најбитније све урадити на време и добро заливати засаде.

Бостан се у Осипаоници продавао по цени од шест до десет динара и нико ко је свратио на Бостанијаду није отишао празног гепека.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227-065

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи