Бесплатна поправка зуба

Сви житељи Босилеграда убудуће ће бесплатно поправљати зубе у свом Дому здравља. За ту намену, општина је издвојила новац из буџета, дотрајали апарати су поправљени, обезбеђен је материјал, а пацијенти ослобођени партиципације.

Општина Босилеград, из локалног буџета финансира строматолошке услуге за своје грађане.

Иако у неверици, поједини мештани Босилегарда, зубару су се, јавили за мање од пола сата. Русенка Станчев, је дошла први пут после пет година.

У општини са 10.000 становника, из републичког буџета финасирају се дечји зубар и сестра. Деветоро запослених на одељењу за одрасле,  месечно је од пружених услуга, због беспарице, до сада могло да прикупи око 12.000 динара. Сада ће, кажу, бити много другачије.

Из локалног буџета годишње ће бити издавајано око 15 милиона динара за службу стоматологије, али и за плате 20 радника медицинске струке.

Млади лекар Надица Величков, посао је после студија чекала непуну годину.

Да ће бесплатне стоматолошке услуге у Босилеграду бити убудуће доступне свима од 18 до 65 година, потврђује и податак да је за долазак зубару довољна само лична карта.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи