Читај ми!

Бубијада 2013.

На шабачкој Бубијади ове године окупио се рекордан број власника најпопуларнијег Фолксвагеновог модела свих времена.

Од када је пре седам деценија почела да крстари друмовима, Фолксвагенова буба  не губи популарност, иако се не производи већ десет година. Прави љубитељи ауто-модела свих времена окупљају се на "Бубијади" у Шапцу.

Дотерана за изложбу, у Шабац је стигла и педесетогодишња буба из Цеља, и то на точковима. Носи и обележја из бројних земаља где је учествовала на ревијама а према речима власника и сада је у доброј форми.

Само ове године, према речима њеног власника Робија Хлупвића, прешла је три-четири хиљаде километара: "Сипаш бензин, мало уља и возиш кад имаш новца. То је љубав, посебна страст."

На шабачкој изложби ове године око стотину модела и много више публике. Власници су се играли бојама, именима, додацима, симболима.

Буба је, кажу љубитељи, аутомобил који подстиче креативност. Он се наслеђује, као и љубав према њему.

"Мој га је тата возио и био поносан на то и ту љубав пренео на мене и моје пријатељеиз целе бивше Југославије", објашњава Зоран Павловић који је у Шабац допутовао из Босне и Херцеговине. "Ово је нешто у чему ми уживамо, то је право дружење јер смо без њега остали."

Златко Јанковић из Црне Горе је први пут у Шапцу: "Заиста је лепо гостопримство, након свих похвала мојих колега, обистинило се."

На ревију у Шабац дошли су поносни власници буба их већине бивших југословенских република и земаља у окружењу. Уз добру забаву, могли су да размене и резервне делове, и од најстаријег учесника на прагу десете деценије чују како је било некада.

"Ја сам још у младости заволео те аутомобиле и петљам са њима читавог живота", каже Никола Обреновић из Бање Ковиљаче.

Богдан Мијаиловић, организатор шабачке Бубијаде каже да је веома задовољан посетом:

"Презадовољан сам посетом која је најбоља до сада. Људи су дошли из свих крајева, има их из Словеније, Босне, Црне Горе, Македоније."

Тринаеста светковина бубе, завршена је правом најездом у центру града, када је кроз Шабац, на радост пролазника, улицама продефиловало стотинак олдтајмера.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи