Читај ми!

Отац тражи помоћ државе да сахрани синове

После трагедије које га је задесила, Синиша Иванишевић из параћинског села Сикирица суочио се са још једном невољом - нема новца да сахрани двојицу синова који су се прошле недеље утопили у језеру. Због тога моли државу да му помогне да покрије погребне трошкове. После тог вапаја, Општина Параћин упутила помоћ.

Синиша Иванишевић, из села Сикирица код Параћина, замолио је надлежне државне органе да му помогну око трошкова сахране његове двојице синова, који су се прошле недеље утопили у једном језеру близу села у којем су живели.

"Молим Вас и кумим... децу ми вратити не можете... спасите ме хитно погребних трошкова... трошкова обичаја и свега што ме тек чека након губитка два сина који су таман постали стубови куће, који су се одједном срушили. Изгубио сам све за шта вреди живети", навео је Иванишевић у молби.

Додао је да се несрећа догодила у моменту када је његовој породици одобрен грађевински пакет да доврши своју скромну кућу. "За кога сада да је довршим", упитао је Иванишевић и додао да је раније изгубио и двогодишњу кћерку.

Медији су раније објавили да Синиша Иванишевић и његова супруга имају и две мале ћерке, од једне и од четири године.

Иванишевић је током рата у Хрватској, деведесетих година прошлог века, избегао из околине Бенковца.

Молбу за помоћ упутио је Комесаријату за избеглице и миграције Србије, Повереништву за избеглице општине Параћин, председнику општине Параћин, локалном Центру за социјални рад и компанији Холцим.

Избегличко удружење Центар за комуникацију "Правда" из Параћина саопштило је да је унесрећеној породици доставио храну, одећу, обућу и сву помоћ коју је у стању да пружи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи