Читај ми!

Крађа воде усред Груже

На нашим просторима највећи грех је не дати жедном воду, али кад неко отуђи више од 10 тона воде то је и грех и крађа, коју истражује и полиција. Случај је оставио жедним 13 домаћинстава у гружанском селу Бело Поље, тик уз Мораву водоплавну.

Несвакидашња крађа у гружанском селу Бело Поље. Украдено је више од 10 хиљада литара изворске планинске воде - из базена који користи 13 домаћинстава. Полиција је обавила увиђај.

Да ће неко обити катанац на базену са изворском водом и источити воду коју пију мештани засеока Токићи нико није могао да поверује.

"Посумњали смо да је то насилно, значи није природно потрошено да је неко неконтролисано, јер смо опоменули те потрошаче који су нам мало више заливали баште и они заиста тих дана нису трошили воду ненаменски", каже Живко Милошевић.

Догађа се да воде са извора под планином Јешевац буде мање, због суше али до сада базен са пијаћом водом није био на мети крадљиваца. Базен је изграђен половином прошлог века а корисници га редовно одржавају.

"Ми смо овде мењали цеви, старе цеви, а сада је проблем", каже Милољуб Јанићијевић.

"Јесте сигурно велики проблем. Људи пате, немају ни за себе, а не камоли за стоку", истиче Миленко Марковић.

На базен је стављен нови катанац, а уз помоћ ЈК предузећа из Горњег Милановца, током дана је допуњен, па за 13 домаћинстава сада има воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи