Читај ми!

Притисак воде на насипе ствара проблеме

Опасност од поплава још није прошла јер вишедневни притисак великих количина воде на земљане насипе проузрокује све више водолежи, процурења и извора у дну насипа, саопштавају "Воде Војводине".

Опадање водостаја Дунава и других река је добар знак, али опасност од поплава још није прошла јер вишедневни притисак великих количина воде на земљане насипе проузрокује све више водолежи, процурења и извора у дну насипа, саопштиле су "Воде Војводине".

Косине насипа су све превлаженије, а на појединим местима на подручју Новог Сада вода излази из шахтова, старих канализационих и атмосферских отвора, наводи се у саопштењу и истиче да су сва таква места, од Бездана до Новог Сада, санирана, обележена и под даноноћним надзором.

На више локација постављене су мобилне пумпе које пребацују воду из принасипских појаса а водопривредни стручњаци процењују да је одбрамбена линија ипак стабилна.

Дунав је код Бездана јутрос опао на 694 центиметра што је за 24 центиметра нижи ниво него претходног дана, а код Новог Сада је на 671 центиметру или за пет мање него у понедељак.

У одбрани од поплава је још око 500 километара водотока а ванредне мере су на снази на 285 километара Дунава, Тисе и Хидросистема Дунав-Тиса-Дунав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи