Читај ми!

Краљевачки "Бемус"

Краљевачка сточна пијаца по промету је једна од највећих у Србији и налази се скоро у самом центру града. Започето је њено измештање, али ће се изгледа на коначну реализацију још причекати.

Краљево има свој БЕМУС сваке недеље. Ова пошалица се у граду на Ибру, обично чује петком, пародирајући на то што се сваке ноћи која овом дану претходи, у граду али и осталим насељима, чује неизбежно "бе" и "му" које допире са сточне пијаце, која је, иако једна од највећих у Србији, удаљена тек стотинак метара од самог центра.

За сада је тако како је, јер друге пијаце нема, а њом сваке ноћи између четвртака и петка прође на хиљаде грла разне стоке, јер овде долазе продавци из целог Рашког, али и Расинског и Златиборског округа, а купци чак и из Шапца, Смедерева и Војводине. Знамо и ми да то сигурно смета станарима зграда које су близу", каже Александар Илић, пи-ар ЈКП "Пијаца".

Грађана Краљева надају се измештању сточне пијаце на нову локацију у селу Адрани.

Директор Дирекције за планирање Краљево Ненад Нерић каже, међутим да због тога што ће нова пијаца у Адранима имати вишеструку намену, има и више посла који захтева више времена.

"Прошле године је град у припрему и насипање терена предвиђеног за то, уложио 21 и по милион динара. Ове године одвојено је још двадесет милиона, али због обима радова, електрификације, довођења воде и  свега осталог, очекујемо да посао завршимо тек наредне године", каже Нерић.

Судећи по свему овоме, Краљевчани ће и ове године, бити приморани да, по ко зна који пут у извођењу оркестра који броји и до хиљаду оваца и крава, слушају Малу ноћну музику која  се на програму шаљиво названог БЕМУСА, овде налази у свакој ноћи између четвртка и петка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи