Читај ми!

Успешан бизнис "нежнијег" пола

Иако је свет бизниса одувек важио за јачи пол, последњих година и жене успевају да се докажу на том пољу. Како би направиле не само чачански бренд две породичне фирме, на чијем челу су даме, удружиле су се и направиле јединствен производ.

У чачанском крају све је више жена предузетница. Комбинацијом квалитетне пословне галантерије и роковника коју производи "Прецисион" и "Студио Марушка" свиленог програма - марама и кравата, настала је занимљива пословна прича.

Марушка Топаловић, предузеће ''Марушка'' каже да морају да нађу начин да буду посебни и јединствени и да су, захваљујући томе, ове фирме успеле да направе нешто заједничко и тиме скрену пажњу на свој производ и добију више клијената.

"Наши материјали, који се користе за све производе, су најквалитетнији. Сама израда и дизајн производа је изузетног квалитета и то је оно што нас разликује од других произвођача и што нас издваја од целокупне понуде на нашем тржишту", каже Маријана Куцурски из предузећа ''Прецисион''.

Статистички подаци говоре да само 20 одсто привредних друштава и мешовитих предузећа чине жене, али да су у више од 35 предузетничких радњи на челу жене. Производи ових предузећа већ имају своје купце ван граница Србије, али је занимљив податак и да, уопштено међу извозницима, мало има жена. Ипак, неке од њих су пронашле начин и направиле нови производ намењен, не само домаћем, већ и страном тржишту.

Горана Танасковић из Регионалне привредне коморе Краљево, организациона јединица Чачак каже да овакав ентузијазам и нови производи могу да буду понос нашем предузетништву и привреди и могу бити представљени како на нашем тржишту тако и у иностранству.

"Удруживање је неопходно, жене су спремне на то и дају један заиста велики допринос предузетништву", каже Танасковић.

Уз подршку Регионалне привредне коморе у Чачку је основано и Удружење женског предузетништва Надежда Петровић које им помаже да унапреде своје пословне активности или да отпочну са новим пословним подухватима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи