Читај ми!

"Пастири" новинарима РТС-а

На 21. Фестивалу телевизијског етнолошког филма, који је синоћ завршен у Кучеву, новинар РТС-а Бранко Станковић, освојио је Гран при "Златни пастир" за филм "Катун на камену". "Сребрни пастир" за најбољу режију припао је Новици Савићу новинару дописничке редакције РТС-а, за режију филма "Слике са Понте Роса".

У Кучеву је синоћ завршен 21. Фестивал телевизијског етнолошког филма. Новинар РТС-а Бранко Станковић, освојио је Гран при "Златни пастир" за филм "Катун на камену".

"Сребрни пастир" за најбољу режију припао је Новици Савићу новинару дописничке редакције РТС-а, за режију филма "Слике са Понте Роса".

Најбољи етнолошки запис је филм Живомира Михајловића, "Само музика Србина спашава". "Сребрни пастир" за најбољи сценарио припао је Александру Спирићу за филм "У Скадар по младу".

Најбоља камера је у филму "Миле са Аде"  Виктора Фигуровског и Владимира Рашића а најбољи аматерски филм је "Међа" Добривоја и Добриле Пантелић. Награду за најбољи страни филм равноправно деле црногорски "Живот је" и "Косовски божур" из Републике Српске.

Жири фестивала радио је у саставу: Радослав Зеленовић, директор Југословенске кинотеке и председник жирија, Ђорђе Кадијевић, редитељ и Слободан Наумовић, етнолог.

На овогодишњем ФЕСТЕФ-у у званичној конкурунцији приказано је више од 30 етнолошких филмова из Србије и земаља у окружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи